Vali Mehmet Ceylan, büronun açılışında yaptığı konuşmada, “İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bu projenin bugün itibariyle Tekirdağ’da uygulanmaya başlandı. Burada asıl amacımız vatandaşımızın hizmet kalitesini ve hizmet sunumundaki hızını arttırmaya yönelik. Burası vatandaşların farklı farklı kurumlar gezmeden problemlerini doğrudan anlatacakları bir birimdir.” Diye konuştu.
Sorunların burada hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacağını anlatan Ceylan, “Vatandaşlarımız istek ve şikâyetlerini gerek internet ve mobil ortamıyla gerekse de bizzat buraya gelerek bildirebilecekler. Eğitimli çalışanlar burada vatandaşlarımızın sorunları dinleyecek ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacak. Vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü SMS yoluyla da kendilerine bildirilecek. Valiliğe bağlı her kurumun bir açık kapı sorumlusu var. Bu çalışmalar da Valiliğimiz ve proje sorumluları tarafından takip edilecek” ifadelerini kullandı.
İÇ İŞLERİ BAKANI "AÇIK KAPI" PROJESİNİ ANLATTI.
"Yukarıdan aşağıya iletişimde bazen eksiklikler ve aksaklıklar, aşağıdan yukarıya birtakım meselelerin duyurulmasında sadece kamu bürokrasinin karşı karşıya kalmış olduğu zorluklar. Orada da kalmıyor. Bazen de taşra ile vatandaş arasında da bazen iş yoğunluğundan, bazen kanun süreçlerinden bazen tıkanıklıklardan dolayı, bazen gelişim ve değişimlerden dolayı ciddi bir iletişimsizlik oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda İstanbul'da 6 kişiyle beraber yepyeni bir süreç başlattı."
tibaren İstanbul'da yaşadığını belirten Soylu, "İstanbul'da devlet ile millet arasındaki ilişki sadece fatura ödeme ilişkisi olmamalıydı. Devlet ile millet arasındaki ilişki sadece tarif edilen ilişkiler olmamalıydı. Bazen eksiklikler bazen aksaklıklar bazen derdini anlatabileceğin yerler, Sayın Cumhurbaşkanımızın dokunduğu bu alan o gün 6 kişi olan bu alan bugün bin 500 kişi; Beyaz Masa..." dedi.
Soylu, bunun, yöneticinin, belediye başkanının, valinin, siyaset adamının el rehberi olduğunu vurgulayarak, "Vatandaşın taleplerini ortaya koyan, kimini bulunduğu yerde çözümleyen, kiminin peşinden koşan, kimini takip eden bir anlayışın kendisiydi." ifadesini kullandı.
- "Burada sadece tanımlanmış işini yapmak yok"
Soylu, bugün valiliklerin, ailenin hayatından spora, eğitimden sağlığa kadar her bir alanı koordine ettiğini belirterek, vatandaşların bazen çok ufak meselelerde tıkanıp kaldığını söyledi.
"Açık Kapı"nın valilikleri hem devletin kapısı hem de milletin açık kapısı yapabilmek için tasarlandığına değinen Süleyman Soylu, şöyle devam etti:
"Burada sadece oturmak ve maaş almak, sadece tanımlanmış işini yapmak yok. Burada milletin ve Allah'ın rızasını kazanmak da var. En önemli meselelerden birisi bu. Burada devletin işleyişini daha etkin bir hale getirebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek, 327 adet kalemde vatandaşımıza ve milletimize yardımcı olmak var. Yaklaşık 15 vilayette pilot olarak başlattık. Kızılcahamam'da eğitimler yapıldı. İstanbul'a Beyaz Masa'ya gidildi. Orda eğitimler yapıldı. Ondan sonra da şu gördüğünüz konsept içinde hemen hemen Van'da, Batman'da, Şanlıurfa'da, Erzincan'da, Sivas, Aksaray, Konya, Eskişehir, Balıkesir, Antalya, İzmir, Kocaeli, Trabzon, Ordu ve Çanakkale olmak üzere 15 il... Şimdi 22 il eğitimleri de bitti. İnşallah 18 Şubat itibarıyla bu 22 ilimizde de bu faaliyetlerimize başlayacağız. Bu projemizi en çok seven Maliye Bakanımız. Çünkü biz bunu kendisine söylediğimizde 'Benden bir kuruş işlemez' dedi. Biz de maliye bütçemizden, hükümet bütçemizden Allah razı olsun, bütün herkes çok teşekkür ediyoruz, bir kuruş maliyet yüklemeden burada bu projeyi kendi imkanlarımızla kendi kaynaklarımızla ve kendi personelimizde geliştirme fırsatına sahip olabildik. İnşallah gene aynı mantıkla gidebilecek."
- 100 başvurunun 70'ine olumlu dönüş
Bakan Soylu, "Açık Kapı"ya 5 farklı platformdan müracaat yapıldığını dile getirdi.
Şimdiye kadar her 100 başvurunun 70'ine olumlu dönüş yapıldığının altını çizen Soylu, şunları kaydetti:
"Bu önemli bir şeydir. Buraya başvuru yapıldığı andan itibaren hemen başvuru yapanın cep telefonuna bir mesaj geliyor. Bir hafta içinde bazı işlerle bir gün, bazı işlerde iki-üç saat sonra dönüş yapılıyor. Kapı duvar değil, kapı açık. Devlet ile milletin arasındaki bu diyaloğu en üst noktaya taşıyabilecek. Bazen 'Bu ufak mesele neden çözülmedi?' diye hayıflandıklarımızı çözebilecek önemli adımlardan bir tanesidir. İnşallah heyecanımız hiç bitmeyecek. Her heyecanınız, her yaptığınız iş yeni bir dua dağıyla beraber olacaktır. Bu sinerji ülkemizde, devletini, milletini, insanı, toprağını bilen bu güzel anlayışı daim kılacaktır."