Hükümet kurma sürecinde koalisyon yapmak için ortak gündem maddelerini oluşturan AK Parti ve CHP heyetleri "demokratikleşme, yeni anayasa, ekonomi, sosyal programlar, dış politika, Avrupa Birliği ve Ortadoğu politikaları" gibi konuları içeren günaşırı toplantılar yapacak.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, hükümet kurma sürecinde, AK Parti ile CHP arasındaki "istikşafi" görüşmelerin birincisi, 24 Temmuz'da gerçekleşti.
AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Taha Özhan ve Osman Can, CHP'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek katıldı.
Yarın bir araya gelmesi beklenen heyetlerin, "demokratikleşme, yeni anayasa, ekonomi, sosyal programlar, dış politika, Avrupa Birliği ve Ortadoğu politikaları" ana başlıklarının yanı sıra, alt başlıkları da ele alması bekleniyor.
Görüşmede, Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarının ve "Çözüm Süreci" ile ilgili sıkıntıların da ele alınacağı ifade ediliyor.
Konu başlıkları üzerinde çalışma yapan, ortak ajanda ve gündem maddeleri belirleyen AK Parti ve CHP heyetleri, "iki parti arasında, bir ortaklık yapısı çıkıp çıkmayacağını" değerlendirecek.
-Çerçeve genel başkanlara iletilecek
İki partinin, gelecek süreçte günaşırı 4-5 toplantı daha yapması bekleniyor. Bu süreçte, maddeleri tek tek ele alıp detaylandıracak olan heyetler, bir çerçeve belirleyerek bunu, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iletecek. Genel başkanların katılımıyla gerçekleştirilecek müzakerelerde ise AK Parti-CHP hükümetinin kurulup, kurulmayacağı netleşecek.
Koalisyona "iyimser" bakan, "çözümsüzlüğün tarafı olmayacağını" belirten CHP'de, erken seçim ihtimali de göz önünde bulunduruluyor. CHP, erken seçim ihtimaline karşı teşkilatlarını ve örgütlerini hazır tutuyor.