dakika dakika tekirdağ çorlu haberleri

gazete tekirdağ
ANA SAYFA   |  HAKKIMIZDA   |  GÜNDEM   |   POLİTİKA    |   EKONOMİ    |   SPOR   |     İLETİŞİM  

DÜNYA ÇİFTÇİ GÜNÜ KUTLANDI

Çare yok ! Üreterek kalkınabiliriz.
Rus buğdayından ekmeği, Chargill'den şekeri alıp kaç gün doyabiliriz? İsrail'in kısır tohumlarına, Almanya'nın gübresiyle, ilacıyla milli tarım yapabilir miyiz?
Toprağımızı, suyumuzu, havamızı kirletiyorlar.
Yetmiyor, ürettirdikleriyle sağlığımızı bozup neslimizi kurutuyorlar!
İsrail hurmasıyla oruç açıyoruz haberiniz var mı? El kapılarından dönüyor sattığımız meyveler ya kurtlu ya zehirli diye! Patates, soğan lüks oldu. Domates biber mücevher. Yabancıların beğenmediği çürük sebzeleri ucuz diye yiyoruz. 
Saman ithal, canlı hayvan ithal, hayvanın dölü bile ithal, et ithal...
Bu topraklar işlenecek! İşlenecek de mazot yatlara 2.85 çiftciye 6.70 lira neyle?
TMO atalık tohumdan tahıl yem bitkisi almıyor. Sertifikalı macar fiği ve rus durum bugdayını tercih ediyor. Bu çiftciye zulüm degil mi?
Yerli hayvan ırkımız kalmadı gibi. Habire ithal et süt ırklarıyla ıslah etme çabasındalar, bunlara destek veriyorlar. Bir kaç profesörden başka dillendiren yok kanserin düşmanı Kazain maddesi bizim Maltız keçimizle Kırmızı Anadolu ineklerimizin sütünde. Tohum saçmalıyız.
Saksılara, teraslara, apartman bahçelerine, boş gordüğümüz her araziye. Üretmeliyiz. Bireysel sorumlulukla. Yerli tohumdan üretim tapan koyluden alış veriş yapmalıyız. Tohumlarımızı yasatmaliyiz ki her yıl onların kısır tohumuna avuç açmayalım para saymayalım...
Açıp gözünüzü bakın;
Nereye gidiyoruz?

!Alıntıdır”

CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ DR. AYGUN’ÜN ÇİFTÇİ GÜNÜNE ÖZEL DEMECİ:

DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜNDE ÇİFTÇİ BORÇ BATAĞINDA!

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Dünya Çiftçiler Günü’nde bir basın açıklaması yaptı. Tarımın bitme noktasına geldiği Türkiye’de çiftçinin borçbatağında olduğunu kaydeden Aygun, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 2.1 milyon çiftçi bulunduğuna işaret ederek, “Çiftçilerimizin 2002 yılında 530 milyon lira olan borcu 2018 yılı sonunda 190.5 kat artarak,  101 milyar liraya fırlamıştır. 8 bine yakın çiftçi icralık durumdadır. İpoteksiz arazi kalmamıştır! Gıda güvenliğinin sigortası çiftçimiz kan ağlamakta, geçinemez haldedir. 55 bine yakın çiftçi borç yapılandırması için başvuruda bulunmuştur” dedi.

 ŞİMDİ DE SARIMSAK ARTIŞI!

Aygun, tarım üretiminde kendi kendine yetebilen Türkiye’nin AKP döneminde tüketen ve gıda ürünlerini ithal eden ülke konumuna düştüğüne işaret ederek,

“Mutfakta yangına dönüşen gıda fiyatları, Türkiye’nin tarımda ciddi bir beka sorunu ile karşı karşıya kaldığını ortaya koymaktadır. Kuru soğan, patates derkenşimdi de sarımsakta yaşanan fiyat artışı, tarımdaki sorunun katlanarak devam ettiğini, gıda arzında güvenlik sıkıntısı yaşandığını ortaya koymaktadır. Kuru soğan, buğday, arpa, domates, domates konservesi, patates, baklagiller, pirinç ve ayçiçekte sıfır gümrüklü ithal kararları, çiftçiyi zora sokmuştur. Geçinemez hale gelen çiftçi; üretimden çekildikçe, mutfaktaki yangın da büyümektedir” diye konuştu.

Aygun, önlem alınmazsa Türkiye’de çiftçi kalmayacağı için Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlamaya gereksinim olmayacağını vurguladı.

Yapılan Yorumlar
BACAKLARINIZI GÜÇLÜ TUTUN