dakika dakika tekirdağ çorlu haberleri

gazete tekirdağ
ANA SAYFA   |  HAKKIMIZDA   |  GÜNDEM   |   POLİTİKA    |   EKONOMİ    |   SPOR   |     İLETİŞİM  

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle yarın saat 09.00'dan itibaren Taksim'e çıkan çok sayıda cadde, sokak ve kritik noktanın trafiğe kapatılacağını açıkladı.

Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde: Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle 31 Mayıs 2015 Pazar günü saat:09.00'dan itibaren etkinlikler bitene kadar kademeli olarak trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergâhlar aşağıya çıkartılmıştır.

Saraçhane Parkı Ve Çevresinde Gerektiğinde Trafiğe Kapatılacak Yollar
-Fevzipaşa Caddesi
-Macar Kardeşler Caddesi
-Atatürk Bulvarı
Saraçhane Ve Çevre Tedbirleri İçinde Kullanılabilecek Alternatif Caddeler
-Abdülezelpaşa Caddesi
-Kadir Has Caddesi
-Ragıp Gümüşpala Caddesi
-Haliç Caddesi
-Şehzadebaşı Caddesi

Beyazıt Meydanı Ve Çevresinde Gerektiğinde Trafiğe Kapatılacak Yollar
-Ordu Caddesi

Beyazıt Meydan Ve Çevresinde Kullanılabilecek Alternatif Caddeler
-Vatan Caddesi
-Millet Caddesi
-Türkeli Caddesi
-Koska Caddesi
-Hayriye Tüccarı Caddesi

Saraçhane Parkı Ve Çevresinde Gerektiğinde Trafiğe Kapatılacak Yollar Ve Alternatif Güzergahlar
-Fevzipaşa Caddesi, Kıztaşı Caddesi Kavşağı (Edirnekapı istikametinden gelen akım Kıztaşı Caddesi istikametine yönlendirilecek.)
-Horhor Caddesi Medical Park önü (Macar Kardeşler Caddesine akım gönderilmeyecek.)
-Atatürk Bulvarı Unkapanı Köprüsü (Balat'tan gelen akım Sirkeci istikametine yönlendirilecek.)
-Kemer ışıklar (aradan çıkan araçlar Macar Kardeşler Caddesi istikametine gönderilmeyecek.)
-Unkapanı Köprüsü Şişhane istikametinden gelen akım Balat ve Sirkeci istikametine yönlendirilecek.
-Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesinden Atatürk Bulvarına gelen akım Mudurnu tünel girişinden kesilerek Vatan Caddesi istikametine yönlendirilecek.
-Millet Caddesi Ender Mağazası karşısı Atatürk Bulvarına akım verilmeyecek.
-İSKİ ışıklar Aksaray Varyant girişi akım, Vatan Caddesi istikametine verilecek. (Atatürk Bulvarına akım gönderilmeyecek.)
-Ordu Caddesinden Atatürk Caddesine giriş yanyol girişi kapatılacak. (Atatürk Bulvarına akım verilmeyecek.)
-Şehzadebaşı Caddesinden gelen akım Gençtürk Caddesine yönlendirilecek.
-Atatürk Bulvarı Hacı Kadın Caddesi katılım (akım Hacı Kadın Caddesine yönlendirilecek.)
-Ordu Caddesinden gelen akım Koska Caddesine yönlendirlecek.
-Çarşıkapı Meydandan gelen akım Tiyatro Caddesine yönlendirilecek.

 

 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları :

 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'nin, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan ve sadece umumi hizmette kullanılmak koşulu ile tapuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmiş olan [41] Taksim Gezi Parkı'na İstanbul 6'ncı İdare Mahkemesi ve 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı [42] olduğu halde Topçu Kışlası'nıTaksim Yayalaştırma Projesi çerçevesinde imar izni olmadan yeniden inşa etmesini engelleme eylemi olarak başlamıştır.[43][44][45]

27 Mayıs 2013 tarihinde iş makinelerinin parka girmesinin ardından bu haberin sosyal medya aracılığıyla kısa sürede yayılması sonucunda bazı aktivistlerin parka gidip çalışmaları durdurmaya çalışmasına polis orantısız müdahalede bulunmuştur.[46][47] Bu müdahaleler ve Erdoğan'nın inşaatın yapımında ısrarcı açıklamaları ile protestolar hükûmet karşıtı gösterilere dönüşmüş ve başta Ankaraİzmir gibi büyükşehirler olmak üzere Türkiye'nin diğer illerine de yayılmıştır.[46][48][49][49] 1 Haziran tarihinde polis kuvvetleri Taksim meydanından çekilmiştir ve protestocular Gezi parkında bir kamp kurmuşlardır.[50] Kampta gönüllülerin çalıştığı kütüphane, revir, mutfak gibi tesisler kurulmuştur. 15 Haziran akşamındaki polis müdahalesi sonrasında ise Gezi kampı dağıtılmıştır.[51] Bu olaydan sonra Türkiye'nin çeşitli illerindeki parklarda forumlar düzenlemeye başlanmıştır.[52]

Projenin dayanağı olan planlar İstanbul 1. İdare Mahkemesi tarafından 6 Haziran 2013 tarihinde iptal edilmiştir.[53] Başbakan Erdoğan'ın göstericilere "çapulcu" demesi sonrasında, bu kelimenin kullanılmasından dolayı 2003 yılında 10 milyar TL (Şimdiki 10.000₺) tazminat ödendiğine dair emsal kararı ortaya çıkınca [54] protestocular kendilerini çapulcu kelimesi ile ifade etmeye başlamışlardır. Bazı medya kuruluşlarının gösteri ile ilgili haberleri yayınlamamasına tepki gösterilmiştir. Örneğin CNN Türkhaber kanalının gösterilerin yoğun olduğu sırada penguenlerle ilgili belgesel yayınlaması karikatürler ve çeşitli şekillerde tepkilere neden olmuştur ve penguen de gösterilerde kullanılan sembollerden biri haline gelmiştir. İçişleri Bakanlığı'nın 23 Haziran'da yaptığı açıklamaya göre Bayburt ve Bingöl hariç 79 ilde düzenlenen eylemlere toplam 2.5 milyon kişi katılmış, bundan daha fazla kişi de sosyal ağlar aracılığıyla görüşlerini aktarmışlardır.[55] Olaylar sonucunda 8 sivil[6][36][56][57][58][59][60][61]ve 2 güvenlik görevlisi[38]; Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem SarısülükAli İsmail Korkmaz, polis komiseri Mustafa Sarı, polis memuru Ahmet Küçüktağ, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Burak Can Karamanoğlu, Mehmet İstif, Elif Çermik hayatını kaybetmiş, 8163 kişi yaralanmıştır.

Yapılan Yorumlar
BACAKLARINIZI GÜÇLÜ TUTUN