dakika dakika tekirdağ çorlu haberleri

gazete tekirdağ
ANA SAYFA   |  HAKKIMIZDA   |  GÜNDEM   |   POLİTİKA    |   EKONOMİ    |   SPOR   |     İLETİŞİM  

 

 

 Kumbağ’ın plajları oldukça geniş ve uzundur. Marmara’nın en iyi plajlarından birine sahiptir. Tekirdağ’ın en iyi kumsalları bu beldededir ve bu sebeble yaz olunca kumbağ’ın nüfusu oldukça artmaktadır. Rivayete göre Kumbağ ismini güzel kumsallarından ve üzüm bağlarından almıştır.Bu uzun ve güzel kumsal da sabah erkenden kalkıp suyun serinliğini ayaklarımız da hissederek sabah koşumuzu yapabiliriz.Gece ise kumsal da yakacağımız bir ateşle yakamozun eşliğinde hoş sohpetler yapabilirsiniz.

Kumbağ, Tekirdağ ve Marmara'nın en iyi ve en uzun kumsallarına sahip bir beldedir. Marmara'nın en uzun ve en geniş kumsallarına sahip olan Kumbağ Plajlarına bayılacaksınız. Sabah erkenden kalkıp güneşin doğuşuyla birlikte Kumbağ plajlarında yürüyüş veya koşu yapmak paha biçilemez bir duygudur. Tabi bu duyguyu tadabilmek içinde sabah erkenden güneşin doğuşuyla birlikte uyanmanız gerektir. Tabi bi alternatifiniz daha var hiç uyumamak Laughing gerçi o biraz sıkıntı yaratabilir ama yinede keyif vericidir. Kısaca Kumbağ ismini o güzel kumsallarından almıştır. Yani buda Kumbağ'ın plajlarının ne kadar meşhur olduğunun bir göstergesidir.

 Günün her vaktinde sahilin kullanıcıları farklı. Sabah erken vaktinde denize gidenler daha çok emekliler ve çalışanlar. Onların deniz sefası çoğunlukla kuşluk vaktine kadar sürüyor. Sonrasında gençler denize gidiyorlar 10-11 gibi ve çoğunlukla öğleden sonra üçe dörde kadar. İşten dönenler ve günün yorgunluğunu sahilde atmak isteyenler çoğunlukla akşam üstü denize gidiyorlar. 

Ortak kullanılan bir mekan olması sebebiyle sahillerin kendince yazılı olan ve olmayan kuralları var.  Mesela kırsaldan gelenlerin çoğunlukla yaptığı gibi denizde deve güreşi ve kovalamaca başta olmak üzere sahilde ve kumsalda futbol gibi, çelik-çomak gibi çevreyi sesle rahatsız eden oyunlar yasaktır ve bu yazılı olmayan kurallardandır.

Eskiden sahillerde piknik yapılırdı. Mangalını kapan akşam sahile gelirdi tabak, çanak ne varsa getirilir aileler keyfince eğlenir sonrasında da sahili pazar yeri gibi kirli bırakır giderlerdi. Bu yazılı olarak yasaklandı. Artık sahilde piknik yapmak yasak. Şimdilerde gene kap kacak gelenler varsa da büyük ölçüde mangal kültürü yerini yavaş yavaş soğuk pikniğe bıraktı.

Yine mesela erkeklerin yüzme kıyafetleri dışındaki giysilerle denize girmesi yasaktır. Anadolu insanının “donla girmek” olarak tarif ettiği ve kendi dünyasında son derece masum olan bu görüntü sahillerde olmadık olumsuz görüntüler oluşturmaktadır. Bunun mutlaka önüne geçilmelidir.

 Şarköy ilçemiz bu yıl mavi bayraklı plaj sayısını 2′ye çıkardı. Bu yıl Şarköy Belediye Plajı 9. kez mavi bayrak alırken, Beyaz Balina Otel önündeki 2 Nolu Şarköy Belediye Plajı da mavi bayrak aldı.

Şarköy’ün mavi bayrak sayısını 2′ye çıkardıkları için çok mutlu olduklarını belirten Belediye Başkanı Süleyman Altınok “Bilindiği üzere İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi İnönü Caddesinde bulunan Plajımız 8 yıldır Mavi Bayrakla ödüllendiriliyor. Bu yıl mevcut mavi bayraklı plajımızın yanında Beyaz Balina Otelin önündeki plajımız için de mavi bayrak almak için başvuruda bulunduk. Sonuçlar açıklandığında 2 plajımızın da mavi bayrak ile ödüllendirildiğini gördük. Bu sonuçtan çok mutluyuz ve gururluyuz. Önümüz- deki yıllarda da her iki plajımız için gerekli kriterleri yerine getirerek ve olması gereken hassasiyeti göstererek Mavi Bayrak ödüllerini yine alacağız. Mavi Bayrağın ilçemiz turizmine güzellikler ve katkılar sağlayacağına inanıyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yapılan Yorumlar
BACAKLARINIZI GÜÇLÜ TUTUN